Preskoči na glavni sadržaj

Data analyst (Customer Engagement & Loyalty focus)

Haarlem, Netherlands - Istraži lokaciju Marketing i komunikacije Puno radno vrijeme

Opis posla

Over dit werkgebied

Als Customer Engagement & Loyalty Analyst draag je bij aan de missie van IKEA om een beter dagelijks bestaan te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Hoe? Bij IKEA staat de klant centraal. Maar soms is het een uitdaging om in alles wat we weten de juiste trends te spotten en te verklaren. Laat staan om die te vertalen naar inspirerende verbeteringen die de waarde voor de klant verhogen. Ben jij een kei in het werken met grote datasets, ben je gepassioneerd in het analyseren van klantgedrag en durf je op basis daarvan aanbevelingen te doen aan de business? Dan zoeken we naar jou!

Wat je dagelijkse werkzaamheden zullen zijn

In de rol van Loyalty Analyst ben je verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken en het analyseren van de klantdata van onze loyaliteitsprogramma’s (IKEA Family en IKEA For Business). Op basis van deze inzichten bepaal je, samen met het Customer Engagement & Loyalty team, waar kansen liggen voor het aantrekken van nieuwe leden en hoe we bestaande leden kunnen activeren om daarmee de klantwaarde te verhogen. Daarnaast zal je als Loyalty Analyst:

- Performance en optimalisatie analyses uitvoeren op ons loyaliteit aanbod; product offers benefits en rewards.

- De analyses proactief delen met diverse stakeholders binnen en buiten marketing, zodat zij geïnspireerd worden in het maken van data -en klant gedreven keuzes

- Dashboards ontwikkelen en inzichten verzamelen en delen waardoor onze stakeholders (zoals onze winkels) data gedreven keuzes kunnen maken en de impact van hun loyaliteitsactiviteiten kunnen volgen en vergroten

- Samenwerken met onze Global CRM op het gebied van data/analytics, performance van engagement activiteiten en de impact van lokale loyaliteit activiteiten

Ons team binnen Ikea

Als Loyalty Analyst kom je terecht in Customer engagement en Loyalty team binnen het marketingteam van IKEA Nederland. Het Customer Engagement en Loyalty team bestaat naast een Loyalty Analyst uit een Loyalty leader en een Customer Engagement en Loyalty manager. Het marketing team is leuk, energiek en enorm gemotiveerd team van 20 collega’s, elk met hun eigen persoonlijkheid, expertise en ervaring.

Wie je bent

Jij hebt:

- Brede kennis over klantgedrag in relatie tot een loyaliteitsprogramma en over de rol van CRM, loyaliteit en marketing als drivers voor het creëren van groei

- De kennis en kunde om uitgebreide data analyses uit te voeren, relevante conclusies te trekken en deze effectief te communiceren

- Ervaring met het uitvoeren van marketing performance analyses en de uitkomsten te gebruiken om verbeteringen toe te passen.

- Sterke persoonlijke vaardigheden om cross-functioneel relaties op te bouwen binnen een complexe organisatie

Naast dat je jezelf herkent in onze waarden, een passie hebt voor Retail en staat te trappelen om jezelf en IKEA verder te ontwikkelen, neem jij het volgende mee:

- Bachelor of master in Marketing, Business intelligence of soortgelijks

- minimaal 2-3 jaar werkervaring op het gebied van data analyse, statistical modelling

- Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal

- Kennis van SQL en Power Bi

- Kennis van Data studio is een plus

GOED VOOR ONZE AARDE EN VOOR JOU 

Wat we vandaag doen, gaan we morgen weer iets beter doen. Want samen zorgen we voor de mens en het milieu. En IKEA zorgt ondertussen ook goed voor jou. Start als Loyalty analyst en ontvang op basis van 38 uur per week:  

- Een bruto maandsalaris tussen €3.040 en €4.500, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.  

- Een 13e maand en 8% vakantiegeld. Deze worden standaard in december en mei uitbetaald, maar je kunt er ook voor kiezen om deze maandelijks te ontvangen.  

- Een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om door te groeien naar andere posities

- Een collectieve bonusregeling. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en bedraagt maximaal 150% van je bruto maandsalaris.  

- Reiskosten voor het openbaar vervoer worden 100% vergoed. Woon je binnen een straal van 5 tot 20 km van de IKEA-vestiging? Dan kun je ook kiezen voor een leasefiets. Reis je toch met de auto? Dan krijg je een tegemoetkoming in de reiskosten tot maximaal 200 euro per maand.  

- 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra verlof te kopen. 

- 15% personeelskorting bij alle IKEA-winkels in Nederland.  

- Voordeel op je fitnessabonnement en sporten bij een sportschool naar keuze.  

- Diverse regelingen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan transitieverlof en gelijk (100% doorbetaald) geboorteverlof ongeacht de samenstelling van je gezin. Ook mag je de in Nederland geldende feestdagen met niet-christelijke feestdagen ruilen. En elke winkel heeft een stilte-/gebedsruimte. 

- Pensioen regeling. 


Heb je nog vragen? Over de vacature of de sollicitatieprocedure? Laat het Brigitte Schneeberger, Customer Engagement en Loyalty manager, weten via 0619679985 of brigitte.schneeberger@ingka.ikea.com. Wij kijken ernaar uit om je CV en motivatiebrief te mogen ontvangen.